2020-08-20 15:14:59• hírek • Agerpres

Az alkotmánybírósághoz fordul a PNL a szociáldemokraták által benyújtott bizalmatlansági indítvány miatt

Fotó: gov.ro
Fotó: gov.ro

Az alkotmánybírósághoz fordul a Nemzeti Liberális Párt (PNL) a szociáldemokraták által benyújtott bizalmatlansági indítvány miatt - jelentette be csütörtökön Ludovic Orban.

A miniszterelnök azt mondta, a kormány és a parlament közötti alkotmányos természetű jogi konfliktus megállapítását kérik a taláros testülettől a bizalmatlansági indítvány benyújtása kapcsán, mert 'precedens nélküli', hogy egy ilyen eljárást a parlamenti vakáció ideje alatt kezdeményezzenek.


A kormányfő úgy tudja, hogy az eredeti elképzelés szerint a Szociáldemokrata Párt (PSD) a bizalmatlansági indítványt egyik rendkívüli szesszióban nyújtotta volna be, egy másikban olvasta volna fel, és egy harmadikban szavaztak volna róla, de 'meggondolták magukat', és meghosszabbították az eredetileg augusztus 20-áig tartó ülésszakot. Meglátása szerint az alkotmány 'betűje és szelleme szerint', bizalmatlansági indítványt kizárólag a rendes parlamenti ülésszak alatt lehet benyújtani. Úgy véli: a bizalmatlansági indítvánnyal kapcsolatos procedúrát mindaddig fel kell függeszteni, amíg az alkotmánybíróság állást nem foglal az ügyben.


Orban azt mondja: a PSD 'az alkotmány iránti tisztelet hiányáról' tesz tanúbizonyságot. A beadványt csütörtökön vagy pénteken nyújtják be az alkotmánybírósághoz - tette hozzá Orban.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: